De waarheid over koolhydraten in de voedingOf je probeert om gewicht te verliezen of wil je gewoon om gezonder te eten, kunt u in de war door het nieuws je hoort over koolhydraten. Met zo veel aandacht besteed aan eiwit diëten, is er sprake van een consument verzet tegen koolhydraten. Als gevolg daarvan, veel mensen begrijpen de rol die koolhydraten spelen in een gezond dieet.
Koolhydraten zijn niet allemaal goed of slecht. Sommige soorten bevordering van de gezondheid, terwijl anderen, wanneer ze vaak en in grote hoeveelheden gegeten, kan het risico op diabetes en hart-en vaatziekten verhogen.


Wat zijn koolhydraten? 


  •  Koolhydraten komen uit een breed scala van voedingsmiddelen 

- brood, fruit, groenten, rijst, bonen, melk, popcorn, aardappelen, koekjes, spaghetti, maïs en cherry pie. Zij komen ook in een verscheidenheid van vormen. De meest voorkomende en overvloedige degenen zijn suikers, vezels en zetmeel. De fundamentele bouwstenen van alle koolhydraten zijn suikermoleculen.


  • Het spijsverteringsstelsel behandelt alle koolhydraten in vrijwel dezelfde manier </ i> - het breekt ze naar beneden (of probeert ze te breken) in enkele moleculen suiker, omdat alleen deze zijn klein genoeg om te absorberen in de bloedbaan. Het zet ook zeer verteerbare koolhydraten tot glucose (ook bekend als bloedsuiker), omdat cellen zijn ontworpen om dit te gebruiken als een universele energiebron. Dit is de reden waarom koolhydraten kan voelen we ons energiek. Koolhydraten brandstof voor ons lichaam. Je lichaam slaat glucose reserves in de spieren in de vorm van glycogeen klaar om gebruikt te worden als we onszelf uit te oefenen.

  • Koolhydraten zijn de hoogste octaan - 
 de meest wenselijke brandstof voor de energiebehoeften van uw lichaam. Als u niet beschikt over een adequate bron van koolhydraten uw lichaam kunnen vangen van eiwitten en vet om glucose te leveren. Het probleem is wanneer u uw winkels van glycogeen hebben uitgeput (opgeslagen glucose in spieren en mager weefsel) uw lichaam draait om het verbranden van spieren en organen (mager spierweefsel) en eiwitbehoefte of vet om de bloedglucose te bieden aan de energiebehoeften te voorzien. Wanneer dit gebeurt, wordt je eigen basaal metabolisme, omdat je minder mager spierweefsel verbranden van calorieën en je lichaam denkt dat het honger en bezuinigingen terug op de energie-eisen.


Dus je moet doorgaan met koolhydraten discriminately selecteren die met de grootste voordelen voor de gezondheid te eten. 

De koolhydraten je verbruikt moet afkomstig zijn van koolhydraatrijk voedsel dat dicht bij de vorm die voorkomt in de natuur zijn. Hoe dichter de koolhydraten eten is als Moeder Natuur bedoeld, hoe groter de dichtheid van andere essentiële voedingsstoffen. Als u op zoek bent naar gezondheidsbevorderende bronnen van koolhydraten u moet kiezen uit:

Fruit: rijk aan vezels, vitamine A, vitamine C, foliumzuur, kalium en vaak vitamine E.
Fruit vezels, eiwitten, vitamine A, vitamine C, vitamine E vaak, kalium en een grotere verscheidenheid van mineralen dan groenten. 

Volle granen en graan voedingsmiddelen: rijk aan vezels, eiwitten, en een aantal B-vitaminen en zijn zeer rijk aan mineralen. 

Peulvruchten: een uitstekende bron van eiwitten, vezels foliumzuur, kalium, ijzer en diverse mineralen. Zuivel: eiwitten, vitamine D, calcium, fosfor, kalium, riboflavine en vitamine B12.
U kunt ook koolhydraten bron van verwerkte voedingsmiddelen, zoals frisdrank of frisdrank, snacks zoals koekjes en chips, en alcohol. Deze over het algemeen worden beschouwd als een slechte voedselkeuze en moet zelden worden geconsumeerd. De koolhydraatbron (suiker en bloem) in deze voedselkeuze werd zeer geraffineerd verwerkt. Een dieet rijk aan geraffineerde koolhydraten en verwerkte voedingsmiddelen is in verband gebracht met hart-en vaatziekten en het ontstaan ​​van type 2 diabetes.

Waarom zijn deze bronnen van koolhydraten te vermijden?
1. Ze zijn calorierijke en een groot aantal calorieën bij te dragen in een kleine hoeveelheid voedsel.  Als u bijvoorbeeld een 7 oz zak chips of maïs chips hebben ongeveer 1000 calorieën. De meeste vrouwen op een gewicht management programma zal worden streven naar 1200 dagelijkse calorische inname. Dus, dit is wat we bedoelen met calorierijke voedingsmiddelen met schaars.
2. Zij bieden weinig eetlust-houdkracht omdat ze geen vezel of eiwitten.  Als gevolg je uiteindelijk op zoek naar voedsel binnenkort weer na uw eerste serveren.
3. Zij dragen niets bij aan uw voedingswaarde behalve calorieën.  Dit betekent dat je minder calorieën verlaten voor voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid.
Waar mogelijk vervangen sterk bewerkte granen, graanproducten, en suikers met minimaal verwerkt volkoren producten en ervoor zorgen dat u ten minste vijf serveert van groenten en fruit per dag.
In plaats van volledig uitgesneden koolhydraten voor een zeer korte-termijn winst (meestal gewichtsverlies), zijn er meer op lange termijn voordelen voor de gezondheid in het leren hoe je goede koolhydraten onderscheiden dan slechte koolhydraten en de integratie van gezonde koolhydraten in uw gewichtsverlies programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten